gov.ua Державні сайти України
Пошук

Івано-Франківщина: у фтизіопульмонологічному центрі обговорили безпечність експлуатації кисневих балонів

19 листопада 2020

Фахівці відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в Івано-Франківській області проводять превентивну роботу з попередження нещасних випадків під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я.

Зокрема, відвідали КНП «Івано-Франківський фтизіопульмонологічний центр Івано-Франківської обласної ради».

Особі, відповідальній за стан охорони праці в лікарні, наголосили на вимогах безпечного транспортування, навантаження і розвантаження кисневих балонів, їх зберіганні та експлуатації, вимогах безпеки експлуатації систем подачі кисню, а також безпеки праці при експлуатації медичної техніки в установах охорони здоров’я.

Особливу увагу звернули на правильній експлуатації кріоциліндра. В технічно справному  стані кріоциліндр повинен бути обладнаний кисневим медичним редуктором для регулювання тиску медичного рідкого кисню при його подачі з кріоциліндру до системи киснепроводу лікарні.

Для наочності відповідальній особі було надано друкований матеріал з інформацією про небезпеки, пов’язані з роботою з киснем, вимоги охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.