gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: на ринках обласного центру не дотримуються безпечних умов праці з урахуванням протиепідемічних заходів

06 серпня 2020

Державні інспектори ГУ Держпраці у Херсонській області завітали до фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність на території ринків «Дружба» та «Старт» у  м. Херсон з метою інформування як роботодавців, так і працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю. Також провели роз’яснювальну роботу щодо  забезпечення безпечних умов праці з урахуванням протиепідемічних заходів та дотримання вимог законодавства з охорони праці.

Інспектори відвідали 90 суб’єктів господарювання, більшість з них дотримуються вимог трудового законодавства та оформлюють трудові відносини з працівниками.

Проте є роботодавці, які не бажають діяти у межах правового поля, зачиняють двері перед інспекторами праці, адже працюють без будь-яких документів або з документами, які втратили свою чинність.

Разом з тим, 90% суб’єктів, які здійснюють діяльність на зазначених ринках не дотримуються безпечних умов праці з урахуванням протиепідемічних заходів, а саме не використовують засоби індивідуального захисту та не слідкують за дотриманням безпечної дистанції. Інформація про виявлені порушення спрямована до ГУ Держпродспоживслужби у Херсонській області та ГУ Національної поліції у Херсонській області для вжиття відповідних заходів реагування.