gov.ua Державні сайти України
Пошук

Кіровоградщина: на безпечному виконанні робіт наголошено працівникам АТ «Кіровоградське рудоуправління»

05 серпня 2020

Виконання робіт з рекультивації (відновлення родючості грунтів) відповідно до вимог Гірничого закону України та «Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом» НПАОП 0.00-1.24-10, ведення вогневих робіт у колодязях та закритих ємностях відповідно до НПАОП 0.00-1.71-13 «Правил охорони праці під час роботи з інструментом та пристроями» та інші питання з охорони праці розглянуто під час наради з колективом АТ «Кіровоградське рудоуправління».

Завідувач сектору гірничого нагляду Управління Держпраці в Кіровоградській області Юрій Деменський та головний державний інспектор Олександр Погорілий надали також посадовим особам підприємства методичну допомогу щодо забезпечення ефективного функціонування системи управління охороною праці у поєднанні з нарядною системою.

Окремо йшлося про недопущення використання незадекларованої праці. Наголошено, що офіційно працевлаштований громадянин має право на гідні і безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати не нижче мінімальної, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві, офіційні відпустки.

Повідомлено про основні шляхи зараження та профілактики COVID-19.

Довідково: Підприємство проводить розробку Обознівського родовища вторинних каолінів.

Кар’єр підприємства знаходяться у Кропивницькому районі Кіровоградської області біля с. Катеринівка.  Гірничі роботи ведуться кар’єрним способом з внутрішнім відвалоутворенням. Підприємство оснащене сучасним видобувним обладнанням та транспортними засобами: екскаватори Нitachi ZX330LC, автомобілі Comatsu HM-300-2 тощо.