gov.ua Державні сайти України
Пошук

Про стан виплати мінімальної заробітної плати в Черкаській області йшлося на засіданні міжвідомчої робочої групи

12 грудня 2019

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці в Черкаській області Ганна Кучер взяла участь у засіданні міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Засідання на чолі з директором Департаменту соціального захисту населення Черкаської обласної державної адміністрації Русланом Чикало відбулося 11 грудня 2019 року за участі представників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів Пенсійного фонду, Державної податкової служби, голів міжвідомчої робочої групи м. Ватутіне, Лисянського і Черкаського районів.

Як повідомив на засіданні Руслан Чикало, у Черкаській області за підсумками січня – жовтня продовжилася позитивна тенденція щодо зростання рівня заробітної плати. Так, середньомісячна заробітна плата за цей період порівняно до відповідного періоду 2018 року збільшилася на 18,8% і становила 8714 грн.

Ганна Кучер у виступі поінформувала присутніх про проведену фахівцями Управління Держпраці у Черкаській області роботу щодо дотримання законодавства в частині виплати мінімальної заробітної плати на підприємствах, в установах й організаціях області.

«З початку 2019 року з питань дотримання мінімального розміру заробітної плати фахівці Управління перевірили 144 роботодавця. При здійсненні інспекційних відвідувань виявлено порушення мінімальних державних  гарантій в оплаті праці щодо 55 працівників у 11 роботодавців. За результатами проведених заходів контролю керівникам суб’єктів господарювання внесено приписи, складено та передано до суду 10 протоколів про адміністративні правопорушення, матеріали інспекційного відвідування одного роботодавця передано до правоохоронних органів. За результатами розгляду матеріалів інспекційних відвідувань на підставі абз. 4 ч. 2 ст. 265 КЗпП (недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці), винесено 4 постанови на суму 1 124 670 грн», – повідомила Ганна Кучер.

Учасники засідання дізналися про здійснення органами влади моніторингу щодо дотримання мінімальної заробітної плати та вжиті протягом січня – вересня 2019 року заходи щодо захисту прав зареєстрованих осіб.

Особливу увагу члени міжвідомчої робочої групи приділили питанням моніторингу фахівцями територіальних органів Пенсійного фонду і Державної податкової служби додержання вимог законодавства в бюджетних установах області.

Голови міжвідомчих робочих груп м. Ватутіне, Лисянського і Черкаського районів доповіли про стан дотримання розмірів мінімальної заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях.

Фото: сайт Черкаської ОДА