gov.ua Державні сайти України
Пошук

Київщина: У ТОВ «Ендермоспа» виявлено неоформленого працівника

14 листопада 2019

Головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Головного управління Держпраці у Київській області здійснили інспекційне відвідування ТОВ «Ендермоспа». У ході заходу державного контролю на підприємстві встановлено факт використання неоформленої праці. На ТОВ накладено штраф у розмірі 125 190 гривень.

Підставою для проведення заходу державного контролю стала скарга одного із працівників на відмову роботодавця офіційно оформлювати з ним трудові відносини, а також на невиплату підприємством йому заробітної плати. У ході інспекційного відвідування факти, викладені заявником не підтвердилися. Проте фахівці Держпраці виявили на підприємстві іншого неоформленого працівника. Інспекторами праці складено акт, внесено припис. Керівника ТОВ «Ендермоспа» притягнуто до адміністративної відповідальності.

Окрім цього, за рішенням відповідальної посадової особи Головного управління Держпраці у Київській області винесено Постанову про накладання штрафної санкції на ТОВ «Ендермоспа» за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин.