gov.ua Державні сайти України
Пошук

У Черкасах відкрилася виставка дитячих малюнків з питань охорони праці

21 березня 2019

Виставку найкращих робіт за підсумками регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» відкрили у вестибюлі Позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси».

Змагання юних художників за ініціативою Державного підприємства «Редакція журналу «Охорона праці» цього року проводилося вже увосьме. На регіональному етапі організацію конкурсу, прийом та оцінку робіт здійснювало Управління Держпраці у Черкаській області.

«Головна мета конкурсу малюнка – сформувати свідому позицію підростаючого покоління щодо значення здорових і безпечних умов праці, запобігти виробничого травматизму шляхом формування культури безпеки праці, виховати відповідальність у майбутніх працівників за власне здоров’я і життя. Приємно, що так багато дітей приєдналися до участі у конкурсі малюнка, креативно підійшли до висвітлення тематики охорони праці. Щиро дякуємо юним художникам за активну участь та бажаємо подальших творчих успіхів!», – відзначила начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Миколаївна Лазарєва.

У своїх роботах діти висвітлили питання безпеки в найрізноманітніших сферах суспільного життя. Автори робіт звернули увагу на необхідність застосування засобів захисту у призначених для цього умовах, попередили дорослих і однолітків про негативні наслідки порушення вимог з охорони праці.

«Проведення подібних заходів надзвичайно корисне, оскільки автори більшості робіт зуміли привернути увагу до проблем безпеки на виробництві та безпеки життєдіяльності і довели, що культура охорони праці формується з дитинства. Багато художніх робіт вирізнялась оригінальністю відтворення теми безпеки праці батьків, глибоким усвідомленням відповідальності самої людини за збереження свого життя і здоров´я на робочому місці», – наголосив директор Позашкільного навчального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси» Олег Павлович Забєлін.

Усього цьогоріч на конкурс надіслано понад 400 робіт дітей зі більш ніж 80 дошкільних, загальноосвітніх та професійних навчальних закладів області. Юні художники боролися за перемогу в трьох вікових категоріях: 6 – 10 років, 11 – 14 років та 15 – 18 років. Креативний підхід юних художників оцінювали представники Управління Держпраці у Черкаській області, Федерації профспілок області, Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців, працівники галузей культури та освіти. Детально про перебіг конкурсу можна дізнатися на офіційному сайті Управління.

З роботами учасників регіонального туру конкурсу можна ознайомитися у вестибюлі ПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси» за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська, 33, перший поверх. Юні глядачі можуть оцінити роботи однолітків, запам’ятати виразні образи та зробити власні висновки.