gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Харківщині ознайомились з роботою спеціалізованої аварійно-рятувальної служби

03 вересня 2015

unnamedГоловним управлінням Держпраці у Харківській області в рамках здійснення превентивних заходів проведено семінар – нараду в філії Спеціалізована аварійно – рятувальна (газорятувальна) служба «ЛІКВО» ПАТ «Укргазвидобування» з питань безпечного проведення робіт, у тому числі організації безпечного виконання газонебезпечних робіт.

На нараді обговорені питання безпечної експлуатації та утримання у безпечному технічному стані обладнання, їх відповідність вимогам нормативно-правових актів з охорони праці.

Особливу увагу звернуто на організаційні та технічні заходи для безпечного проведення аварійних та аварійно – ремонтних робіт. Також були обговорені організаційні та технічні заходи для безпечного проведення робіт щодо організації безпечного виконання газонебезпечних робіт.

Також було наголошено на необхідності створення безпечних та здорових умов праці, здійснення контролю за використанням засобів індивідуального захисту, що є одними з основних заходів профілактики професійних захворювань та гострих отруєнь.

 Крім того, в ході семінару-наради працівники філії ознайомились із змінами трудового законодавства, що стосується оплати праці, гарантіями забезпечення права громадян на працю.

Фахівці Головного управління Держпраці у Харківській області відвідали виробничі приміщення Філії Спеціалізована аварійно – рятувальна (газорятувальна) служба «ЛІКВО», де ознайомились з надсучасним обладнанням служби, за допомогою якого ліквідуються відкриті фонтани, газонафтоводопроявлення, проводяться аварійно-відновлювальні ремонти на нафтогазових об’єктах.

Довідка:

Філія Спеціалізована аварійно – рятувальна (газорятувальна) служба «ЛІКВО» ПАТ «Укргазвидобування» здійснює розробку та впровадження комплексу інженерних заходів на об’єктах нафтогазової галузі щодо запобігання виникнення аварій, у тому числі відкритих нафтових і газових фонтанів під час будівництва, експлуатації і ремонту свердловин; виконання аварійних та аварійно – ремонтних робіт з ліквідації газонефтеводопроявлень і відкритих нафтових і газових фонтанів. Спеціалізованою аварійно – рятувальною (газорятувальною) службою «ЛІКВО» за період своєї діяльності ліквідовано понад 80 відкритих фонтанів, 180 газонафтоводопроявлень, проведено понад 530 аварійно-відновлювальних ремонтів на нафтогазових об’єктах.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA