gov.ua Державні сайти України
Пошук

Управління Держпраці у Хмельницькій області провело семінар для керівництва та працівників ТОВ «Сварог-Дністер»

31 липня 2015

сварог 3Управлінням Держпраці у Хмельницькій області організовано проведення семінару щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час зберігання та переробки врожаю 2015 року ТОВ «Сварог-Дністер».

 Під час заходу працівникам підприємства роз’яснили вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, впровадження заходів щодо зменшення ризику виникнення аварійних ситуацій під час експлуатації об’єктів та виконання робіт підвищеної небезпеки. Проаналізовано стан охорони праці в агропромисловому комплексі, дотримання вимог безпеки під час жнив, приймання, сушіння та зберігання зернових в 2015 році.

 За результатами роботи семінару рекомендовано керівникам підрозділів вжити заходи щодо безпечного і своєчасного проведення та завершення жнивної кампанії 2015 року. Також забезпечити належні умови праці для підлеглих працівників, привести в належний стан об’єкти сільськогосподарського виробництва відповідно до вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці і пожежної безпеки. Організувати проведення додаткового навчання та проведення інструктажів зі всіма працівниками, які задіяні в жнивній кампанії. Здійснювати постійний контроль за дотриманням трудової та виробничої дисципліни серед працівників.

Довідково:

 Серед загиблих найбільше смертельно травмовано працівників у сільському господарстві – 28, що на 14 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільше смертельно травмовано працівників таких професій: водій, тракторист, підсобний робітник, лісоруб. Більшість нещасних випадків зі смертельним наслідком сталися внаслідок: дорожньо-транспортних пригод, у тому числі наїзду (32%); падіння, обрушення, обвалення, предметів, матеріалів (15%); ураження електричним струмом (12%); дія рухомих деталей машин і механізмів, що обертаються  (12%). Основними причинами нещасних випадків є: порушення Правил дорожнього руху; невиконання вимог інструкцій з охорони праці; порушення вимог безпеки під час експлуатації машин, механізмів.

ТОВ “Сварог-Дністер” входить до структури корпорації “Сварог Вест Груп” – високотехнологічної аграрної компанії Хмельницької області. На сьогодні корпорація об’єднує підприємства, які розташовані в Хмельницькій, Чернівецькій та Житомирській областях і працюють у всіх сферах сільського господарства (рослинництво, тваринництво, садівництво та переробка).Сварог 2