gov.ua Державні сайти України
Пошук

Розслідуються технічні причини групового нещасного випадку пов’язаного з використанням газу у побуті

02 листопада 2016

gaz-3Криворізьким гірничопромисловим управлінням ГУ Держпраці у Дніпропетровській області створено комісію з технічного розслідування групового смертельного нещасного випадку пов’язаного з використанням газу в побуті, який стався 29 жовтня поточного року з мешканцями будинку по вулиці О.Кошового, м. П’ятихатки, Дніпропетровської обл.

За попередньою інформацією відомо, що, через самовільне установлення та використання мешканцями будинку опалювального пристрою (інфрачервоний пальник) та балону зрідженого газу з’єднаних гумовим рукавом, постраждала родина у складі трьох осіб. Жінка 1985 року народження та дитина 2013 року народження були виявлені без ознак життя, а чоловік 1992 року народження помер у лікарні.

Обставини і причини даного нещасного випадку з’ясовує комісія з технічного розслідування відповідно до Порядку проведення технічного розслідування обставин та причин виникнення аварій пов’язаних з використанням газу в побуті.

Звертаємо увагу мешканців житлових будинків, як багатоквартирних, так і приватних, на обов’язкове суворе дотримання правил безпечного користування побутовими газовими приладами! Категорично забороняється самовільне улаштування, заміна та переміщення газових приладів! Користуючись проточними водонагрівачами чи опалювальними газовими приладами виконуйте основні вимоги безпеки : перевірте наявність тяги, забезпечте надійну вентиляцію приміщення, для чого відкрийте кватирки вікон, не закривайте решітки вентиляційних каналів, забезпечте постійне провітрювання приміщення. При встановлені в приміщені кухні газових приладів з відводом продуктів згорання в димохід забороняється облаштовувати над газовими плитами витяжну вентиляцію з штучним спонуканням.