gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Миколаївщині Голова Держпраці зосередився на питаннях легалізації заробітної плати та контролю за її своєчасною виплатою

31 жовтня 2016

img_3354Робочий візит Голови Державної служби України з питань праці Романа Чернеги на Миколаївщину збігся зі святкуванням 72-ої річниці звільнення України від фашистських загарбників.

28 жовтня 2016 року Голова Держпраці Роман Чернега, начальник Управління Держпраці у Миколаївській області Юрій Козловський разом з першими особами міста та області поклали квіти до меморіального комплексу на честь героїв-десантників загону К.Ф.Ольшанського.

img_3373Під час зустрічі Романа Чернеги та Юрія Козловського з головою  Миколаївської облдержадміністрації Олексієм Савченко були визначені шляхи співпраці у сприянні  легалізації працевлаштування, підвищенні виробничої безпеки та охорони праці на підприємствах області, сприянні у формуванні культури охорони праці серед молоді.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Під час наради з колективом Управління Держпраці у Миколаївській області Роман Чернега надав настанови щодо подальшої роботи територіального управління.

img_3385img_3383

                  «У своїй роботі ми запрошуємо підприємців дотримуватись вимог законодавчих та нормативно-правових актів з промислової безпеки, охорони праці, гігієни праці, додержання законодавства про працю та жодним чином не створюємо штучних проблем» – підкреслив Роман Чернега.

Значну частину наради Голова Держпраці приділив питанням легалізації заробітної плати та контролю за своєчасною її виплатою.

«У сприянні легалізації заробітної плати та своєчасної її виплати Держпраці намагається змінити ставлення робітника та роботодавця через роз’яснювальну та агітаційну діяльність. За необхідності доводиться застосовувати заходи впливу до порушників», – зазначив Голова Служби.

img_3446Голова Держпраці відвідав ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект». Генеральний директор підприємства Костянтин Картошкин ознайомив Романа Чернегу з деякими технологічними процесами та продемонстрував науково-виробничі досягнення підприємства.

Костянтин Картошкин зазначив: «Адміністрація науково-виробничого комплексу спільно з профспілковим комітетом постійно приділяє увагу питанням поліпшення умов праці та побуту робітників, зниженню виробничого травматизму, попередженню професійних захворювань. Ми прислуховуємося до порад фахівців Управління Держпраці та сприяємо додержанню високих стандартів безпеки праці».

Голова Держпраці відзначив належну увагу адміністрації підприємства до збереження здоров’я працівників.