gov.ua Державні сайти України
Пошук

Житомирська область: фахівці Управління Держпраці перевірили ПІІ ТОВ «Даніко»

27 жовтня 2016

imag2544Спеціалісти Управління Держпраці у Житомирській області завершили планову перевірку підприємства з іноземними інвестиціями ТОВ «Даніко» (смт Черняхів Житомирського району) щодо дотримання на підприємстві вимог трудового законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Членами комісії виявлено 17 порушень вимог законодавства з охорони праці і 2 – трудового, які не були систематичними і носили здебільшого організаційний характер. Після отримання обов’язкового до виконання припису генеральний директор підприємства одразу ж прислухався до рекомендацій наглядовців і всі порушення у найкоротші строки на підприємстві усунули.

imag2543Попри виявлені недоліки спеціалісти Держпраці відзначають високий рівень підприємства у формуванні культури охорони праці. Система охорони праці на ПІІ ТОВ «Даніко» функціонує на належному рівні і може бути прикладом для інших суб’єктів господарювання. Керівництво приділяє багато уваги напрямку охорони праці і створює безпечні та комфортні умови праці. На «Даніко» працює сучасне високоточне обладнання, а постійне відеоспостереження забезпечує ефективний контроль на всіх етапах виробництва. Також працівники у повному обсязі забезпечені спецодягом та засобами індивідуального захисту.

imag2535

imag2536

Перевірка показала, що переваг у підприємста набагато більше ніж недоліків. До того ж, після перевірки всі недоліки на підприємстві усунули. Це результат спільної роботи спеціалістів підприємства та фахівців територіального управління. А саме,  превентивна робота, яку проводять фахівці Управління, активна взаємодія спеціалістів підприємства з інспекторами.

imag2530Довідково. ПІІ ТОВ «Даніко» – це спільне українсько-датське підприємство, яке працює з 2001 року. Займається високоякісною металообробкою, зварюванням, складанням металевих конструкцій і механізмів для харчової промисловості. Наразі, основним видом діяльності підприємства є виготовлення комплектуючих  деталей і частин для лінії з виробництва шоколаду. Продукція підприємства експортується в Данію.