gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівська область: фахівці Управління Держпраці перевірили Ічнянський молочно-консервний комбінат

25 жовтня 2016

111342Спеціалісти Управління Держпраці у Чернігівській області провели планову перевірку ПАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат» щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

За результатами огляду технічного стану виробничого обладнання та устаткування, об’єктів, машин і механізмів підвищеної небезпеки, посадовими особами Управління виявлено 76 порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки. Та ці порушення мають організаційний характер і не є системними.

Значну кількість порушень на підприємстві усунули вже під час проведення перевірки. У багатьох питаннях система управління охороною праці Ічнянського молочно-консервного комбінату може бути прикладом для інших суб’єктів господарювання області.

Завдяки наглядовій діяльності та превентивним консультативно-роз’яснювальним заходам, що постійно проводяться державними інспекторами Управління Держпраці, на підприємстві ефективно функціонує служба охорони праці. Проводяться навчання з охорони праці всього керівного та інженерно-технічного складу комбінату, своєчасно перевіряються знання працівників з охорони праці.

ichnya-2На підприємстві впроваджені європейські стандарти якості у сфері охорони праці та промислової безпеки, зокрема, виробничий процес на комбінаті регламентується Національними стандартами України ДСТУ ISO 22000:2007 та ДСТУ ISO 9001:2009.

Спільна робота суб’єкта господарювання і територіального органу Держпраці у сфері забезпечення безпечного виконання робіт (залучення державних інспекторів до процесу організації і функціонування системи управління охороною праці на підприємстві, а також урахування їхніх рекомендацій і приписів щодо дотримання діючого законодавства з охорони праці, превентивні заходи) мають позитивні результати.