gov.ua Державні сайти України
Пошук

На засіданні колегії підсумували роботу Волинського Управління Держпраці за 9 місяців 2016 року

24 жовтня 2016

img_2915В Управлінні Держпраці у Волинській області відбулося засідання колегії, на якому підвели підсумки роботи за 9 місяців 2016 року та визначили завдання щодо вдосконалення подальшої діяльності відомства.

Основну увагу приділили результатам роботи державних інспекторів Управління в питанні здійснення державного нагляду у сфері промислової безпеки та охорони праці та у сфері дотримання трудового законодавства. Окремо зупинилися на рівні виробничого травматизму на підприємствах України та Волинської області.

img_2931                                                                                                             «Пріоритети залишаються незмінними – цілеспрямована робота на зменшення рівня заборгованості із заробітної плати працівникам області, недопущення виникнення нещасних випадків на підприємствах та дотримання вимог законодавства про працю в частині прав військовослужбовців та учасників АТО» – зазначив Ростислав Стасько, начальник Управління.

У результаті проведених перевірок за 9 місяців державними інспекторами виявлено 13 суб’єктів господарювання, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму 13 805,9 тис. грн..

На сьогоднішній день 10 підприємств досі мають заборгованість, переважна більшість яких є вугільними підприємствами і фінансуються з бюджету держави. Ще одним порушником є ПАТ «Електротермометрія». На засіданні колегії були присутні представники ДП «Волиньвугілля» та ПАТ «Електротермометрія», які пояснили стан справ із виплатою заробітної плати та ознайомили присутніх із планами виходу із ситуації, що склалася.

Окремо зупинилися на рівні виробничого травматизму на підприємствах області. За словами завідувача сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Ярослава Головки, на виробництві Волинської області протягом 9 місяців спостерігається ріст, як загального, так і смертельного травматизму.

Сталося 13 нещасних випадків зі смертельними наслідками, якщо у минулому році за такий же період – 6. Травми отримали 135 працівників, що на 13 більше ніж за 9 місяців 2015 року.

Основними причинами виникнення нещасних випадків є організаційні – 73%. Найбільший ріст смертельного травматизму відмічено на підприємствах агропромислового комплексу.

Представники Волинського обласного центру зайнятості, які взяли участь у роботі колегії, запропонували організувати проведення спільних семінар-нарад у кожному районі області з метою навчання та надання роз’яснень працівникам лісових господарств. Також запропоновано всі лісові господарства Волинської області внести в план перевірок Управління на 2017 рік.

img_2986

Обговорювалися і питання дотримання вимог законодавства про працю в частині прав військовослужбовців та учасників АТО.

Після виступу посадових осіб Управління та керівництва Волинського обласного військового комісаріату, прийнято рішення укласти угоду між Управлінням та військкоматом з метою захисту трудових прав громадян, які на Сході України захищають цілісність та суверенітет держави.