gov.ua Державні сайти України
Пошук

Сумська область: промислова безпека – пріоритет роботи лісових господарств

11 жовтня 2016

У лісових господарствах Сумської області за участю фахівців Управління Держпраці відбулася серія семінарів-нарад із питань охорони праці та промислової безпеки. Превентивні заходи були присвячені проблемі зростання у 2016 році рівня смертельного травматизму працівників лісових господарств області.

14672857_315708932132229_2047189917_oЦикл  заходів розпочали у ДП «Сумське лісове господарство». Учасники семінару-наради обговорили причини та обставини нещасних випадків, що сталися в лісових господарствах Сумщини у поточному році. Нагадаємо, що на початку 2016 року стався смертельний нещасний випадок із працівником ДП «Шосткінський лісгосп». Під час трелювання деревини, деревом, що впало на трактор, було смертельно травмовано тракториста. А нещодавно під час виконання лісосічних робіт загинув керівник ТОВ «Кролевецьке лісозаготівельне господарство». Фахівці Держпраці наголосили на тому, що під час роботи у лісі важливо враховувати природній неконтрольований фактор ризику. Також варто пам’ятати, що особиста обережність та додержання правил безпеки є запорукою збереження здоров’я та життя, як власного, так і тих, хто працює поруч.

lisgosp-914658314_315706475465808_1569074152_n

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                               У практичній частині заходу продемонстрували машини та устаткування, що використовує господарство у своїй діяльності. Лісники представили нову техніку та організували показовий виступ щодо проведення лісозаготівельних робіт.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Учасники семінару-наради ознайомися із процесом створення мальовничих шедеврів майстринями сувенірного цеху господарства.

 

 

 

 

 

lisgosp-11-1Фахівці Держпраці вкотре наголосили на необхідності додержання правил з охорони праці та промислової безпеки.

Подібні превентивні заходи відбулися і на базі Кролевецького та Лебединського агролісових господарств. Учасники заходів обговорили  рівень травматизму у сфері АПК у поточному році. Також провели майстер-класи з лісосічних робіт, зокрема в частині дотримання правил з охорони праці та промислової безпеки.