gov.ua Державні сайти України
Пошук

У ТОВ «Сумитеплоенерго» виявлено 189 порушень з охорони праці

29 вересня 2016

teploenergo-3Для контролю готовності ТОВ «Сумитеплоенерго» до початку опалювального сезону 2016-2017 рр. фахівці Держпраці перевірили його дев’ять виробничих об’єктів. У тому числі Сумську ТЕЦ, службу механізації та транспорту підприємства, цех теплових мереж та котелень, автозаправну станцію та водозабір поверхневих вод суб’єкта господарювання.

Під час перевірки дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на зазначеному підприємстві, фахівці Управління Держпраці у Сумській області виявили 189 порушень з охорони праці. За результатами контрольного заходу державними інспекторами було видано 16 обов’язкових для виконання приписів. Накладено 12 заборон на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки. До адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафу притягнуто 16 посадових осіб підприємства.

teploenergo-2Основне порушення з охорони праці – відсутність у підприємства відповідного дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки. Такими у даному випадку є монтаж та демонтаж, налагодження, ремонт і технічне обслуговування, реконструкція машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Також це газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах, зберігання й обслуговування ємностей із стисненим, зрідженим, отруйним, вибухонебезпечним та інертним газом, роботи в колодязях, траншеях, замкнутому просторі (наприклад, ємностях, боксах, топках, трубопроводах), зварювальні, газополум’яні роботи тощо.

На момент перевірки у ТОВ «Сумитеплоенерго» також пройшов термін дії дозволу на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. А саме: устаткування, пов’язаного з використанням та зберіганням небезпечних або шкідливих речовин.

teploenergo-4Так фахівці Управління Держпраці у Сумській області попередили керівництво підприємства про необхідність негайного зупинення робіт електроустановки та електрообладнання, певних трансформаторних підстанцій, розподільчого устаткування, окремих кабельних ліній. Також під заборону експлуатації потрапили компресори двох котлотурбінних цехів та підігрівачі, розташовані у семи котлотурбінних цехах. Державні інспектори виписали приписи, які забороняють виконання робіт з обслуговування АЗС на підприємстві та двох газобалонних установок.

Наразі задля того, щоб вчасно розпочати відповідні роботи в опалювальному сезоні 2016-2017 рр. підприємство має забезпечити виконання приписів державних інспекторів у повному обсязі, усунувши виявлені в ході контрольного заходу порушення з охорони праці.