gov.ua Державні сайти України
Пошук

З працівниками залізничної станції “Гранітний” проаналізовано шкідливі фактори впливу на працівників

21 липня 2015

20598508Головним управлінням Держпраці у Київській області проведено нараду у Відокремленому підрозділі Коростенська дирекція залізничних перевезень ДТГО «Південно-Західна залізниця» з працівниками залізничної станції “Гранітний” щодо поліпшення стану охорони праці на залізничних станціях і вокзалах.

Під час наради обговорено основні небезпечні та шкідливі фактори, які впливають на працівників. Також наголошено на дотриманні нормативно-правових актів з охорони праці.

Фахівці Головного управління Держпраці у Київській області рекомендували керівникам виробничих підрозділів ВП “Коростенська дирекція залізничних перевезень”  посилити контроль за дотриманням вимог безпеки посадовими особами та працівниками підприємства та привести документацію з охорони праці у відповідність до законодавства.

Довідка:

На працівників станцій і вокзалів можуть впливати такі небезпечні та шкідливі фактори:

рухомий склад, що рухається, та транспортні засоби, машини, механізми;

електрична напруга;

підвищена запиленість;

підвищений рівень шуму та вібрації на робочих місцях;

підвищена або знижена температура повітря;

нервово-психічні перевантаження під час виконання робіт на коліях.

Правила безпеки праці для працівників залізничних станцій і вокзалів (НПАОП 63.21-1.12-07), затверджені Наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду 12.03.2007 N 44, зареєстровані в Міністерстві юстиції України 3 квітня 2007 р. за N 304/13571.п. 1.3.