gov.ua Державні сайти України
Пошук

Криворізький ЕТЦ розпочав роботи з експертного обстеження підземних інженерних споруд

29 вересня 2016

dsc_2507Криворізький експертно-технічний центр розпочав роботи з експертного обстеження підземних інженерних споруд у тому числі  водопостачання, водовідведення та газопроводів. Роботи з обстеження технічного стану наземних трубопроводів для фахівців ЕТЦ не є новизною, а ось обстеження підземних газопроводів для експертів та ЕТЦ стали новим етапом розвитку.

Актуальність освоєння даного експертного обстеження обумовлена ​​тим, що підземним магістралям не один десяток років і, на сьогодні, суб’єктами господарювання (різної форми власності) втрачено більшість схем їхнього розташування, відповідно відсутня можливість обстеження і обслуговування таких об’єктів.

dsc_2622Відтак, послуга від Криворізького ЕТЦ дасть можливість експлуатуючим службам отримати об’єктивну оцінку стану комунікацій – точне місцезнаходження, глибину залягання, фактичний стан об’єкту для подальшої експлуатації, обслуговування, ремонту чи модернізації.

З цією метою підприємство придбало найсучаснішу систему пошуку  підземних комунікацій – vLoc-5000, використання якої дозволить отримати чітке уявлення про стан елементів об’єкту.

Наразі фахівцями експертно-технічного центру проведено випробовування трасопошукового обладнання. Навчальний захід проходив за участі менеджерів офіційного представника ТМ SEBA КМТ в Україні та представників проектної організації, які саме замовили визначення технічного стану запланованого до введення в експлуатацію газопроводу.

dsc_2590У наявності Криворізького ЕТЦ є газоаналізатор Variotek-480EX. Він призначений для професійного промислового застосування при проведенні робіт по експертному обстеженню газових комунікацій природного газу. Фахівцями центру планується найближчим часом проведення робіт з обстеження технічного стану трубопроводів з використанням одразу двох вимірювальних приладів.

Інформаційно

Криворізький експертно-технічний центр – наймолодший експертно-технічний центр України і єдиний, який знаходиться не в обласному центрі, обумовлено це високою концентрацію у регіоні підприємств металургійної та гірничорудної промисловості.

Свою діяльність Криворізький ЕТЦ розпочав з січня 2001 року з метою науково-технічної підтримки державного нагляду у сфері промислової безпеки та охорони праці.

Сьогодні Криворізький ЕТЦ виконує великий обсяг робіт з проведення експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки у багатьох галузях народного господарства.