gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Рівненщині посилено обізнаність працівників з питань безпечної праці на підприємстві, що виробляє деревне вугілля

01 березня 2023
Посадовці Управління інспекційної діяльності у Рівненській області Західного міжрегіонального управління Держпраці відвідали ТОВ «Карбоніс», який є найбільшим виробником деревного вугілля у регіоні.
Під час візиту на підприємстві було проведено технічну консультацію щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці, профілактики виробничого травматизму та вжиття заходів з попередження нещасних випадків під час безпечної експлуатації ретортних котлів для випалювання деревини та вплив основних шкідливих факторів на робочих місцях.
Роботодавцю було роз’яснено вжиття  необхідних заходів для забезпечення:
– належного технічного обслуговування і ремонту обладнання відповідно до вимог експлуатаційних документів;
– виконання робіт обладнанням відповідно до вимог безпеки, зазначених у нормативно-правових актах з охорони, гігієни праці та в експлуатаційних документах на конкретному обладнанні;
– експлуатації відповідно до вимог цих Правил і нормативно-правових актів з охорони та гігієни праці.
Фахівці наголосили на забезпеченні у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту, проведенні періодичних медоглядів працівників певних категорій. Акцентували на неприпустимості приховування випадків виробничого травматизму.