gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Донеччині відбулося протиаварійне тренування з ліквідації умовної аварії на шахті

30 вересня 2022

Відповідно до ст.18 Закону України «Про охорону праці» працівники, зайняті на роботах з підвищеною небезпекою або там, де є потреба у професійному доборі, повинні щороку проходити за рахунок роботодавця спеціальне навчання і перевірку знань відповідних нормативноправових актів з охорони праці.

Одним із напрямів такої перевірки є проведення навчальних тривог.

29 вересня посадовці відділу гірничотехнічного нагляду південного напрямку управління гірничого нагляду разом з керівником технічної дирекції ДП «Селидіввугілля» Смирновим В.М. за участі представників 10 ВГРЗ та керівників і відповідальних осіб провели учбову тривогу на ВП «Шахта 1-3 «Новогродівська» ДП «Селидіввугілля» з ліквідації умовної аварії, що сталася у 5 північному конвеєрному штреку уклону №2 пл. l1.

За результатами проведення учбової тривоги були розглянуті питання якості розроблених заходів плану ліквідації аварій та його відповідність фактичному положенню на шахті, підготовленість шахти до спасіння людей і ліквідації аварій та їх наслідків, а також була дана оцінка діям працівників шахти та підрозділів ДВГРС, які брали участь в проведенні учбових тривог.