gov.ua Державні сайти України
Пошук

Хмельниччина: інженерно-технічним працівникам – про вимоги безпеки при експлуатації навантажувачів

22 вересня 2022

Про дотримання правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів та автомобільного транспорту в умовах воєнного стану розповіли посадовці Управління Держпраці у Хмельницькій області інженерно-технічним працівникам підприємств регіону.

Безпосередньо на робочих місцях обговорили з працівниками питання стосовно дотримання вимог безпеки під час виконання робіт на об’єктах підвищеної небезпеки.

Наголосили безпечному виконанні вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин та механізмів.

Зважаючи на велику кількість функціональних транспортних засобів, які використовують на підприємствах, розглянули основні вимоги Правил охорони праці на автомобільному транспорті та Правил охорони праці під час експлуатації навантажувачів.

Особливу увагу приділили «Порядку відомчої реєстрації та ведення обліку великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів», а також особливостям отримання документів дозвільного характеру в умовах війни.

Нагадали, що працівники, які допускаються до виконання вантажно-розвантажувальних робіт повинні обов`язково пройти спеціальне навчання, навчання з питань охорони праці, інструктажі на робочих місцях, періодичний медичний огляд, а також забезпечені ЗІЗ та спецодягом та спецвзуттям.

Більше про безпеку праці на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/index.php