gov.ua Державні сайти України
Пошук

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Міністерства економіки України «Про затвердження Змін до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»

08 вересня 2022

Проекту наказу Міністерства економіки України «Про затвердження Змін до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці» (далі – проект акта) розроблено відповідно до статті 28 Закону України «Про охорону праці» з метою удосконалення механізму навчання та перевірки знань з питань охорони праці.

Проект акта передбачає:

удосконалення порядку проведення перевірки знань з питань охорони праці;

запровадження нового механізму проходження перевірки знань окремими категоріями працівників, які пройшли навчання з питань охорони праці;

спрощення процедури проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці роботодавцем;

надання роботодавцям можливість самостійно визначати форми та методи проведення навчання з питань охорони праці.

Прийняття проекту акта та реалізація його вимог сприятиме запровадженню нових форм проведення перевірки знань з питань охорони праці та електронної взаємодії під час фіксації результатів перевірки знань з питань охорони праці.

Пропозиції та зауваження до зазначеного проєктуакта приймаються протягом одного місяця з дня оприлюднення за адресою:

Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14; e-maildsp@dsp.gov.ua; факс/тел.: (044) 289 30 31.

Проект акта оприлюднений шляхом розміщення на офіційному  веб-сайті Держпраці: www. dsp.gov.ua (розділ «Діяльність» → підрозділ «Регуляторна діяльність», а також «Громадянам» → «Консультації з громадськістю»).

 

Проект_наказу

Пояснювальна_записка

Порівняльна_таблиця

Фінансово-економічне_обгрунтування_до_проекту_наказу

Аналіз регуляторного впливу

м тест