gov.ua Державні сайти України
Пошук

Полтавське Управління Держпраці проаналізувало роботу за І півріччя 2016 року

12 липня 2016

IMG_5450

 

Управління Держпраці у Полтавській області спільно із соціальними партнерами проаналізували підсумки роботи Управління за І півріччя 2016 року та визначили завдання щодо вдосконалення подальшої діяльності відомства. У роботі колегії взяли участь Перший заступник Голови Державної служби України з питань праці Михайло Бардонов та заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло.

 

«Одним із пріоритетних завдань для інспекторів Держпраці залишається контроль за дотриманням законодавства про працю та створення умов для роботи системи охорони праці на виробництві області» –  наголосив Сергій Щербак, начальник Управління Держпраці у Полтавській області.

Якщо проаналізувати виробничий травматизм на Полтавщині протягом останнього десятиліття, то побачимо істотне його зниження. Разом з тим, слід зазначити, що рівень загального травматизму в І півріччі цього року зріс на 16 % (88 проти 75) у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року. Зростання кількості травмованих працівників зафіксовано на підприємствах СКС та торгівлі (+7), ЖКГ (+3), сільського господарства (+2), харчової промисловості (+2) та інших галузей регіону.  Проте жодного випадку травмування не зареєстровано на виробничих об’єктах теплокомуненерго, видавничої справи, лісового та рибного господарства. Рівень же смертельного травматизму на підприємствах області у порівнянні з І півріччям минулого року  знижено (-1).

«Суттєвого значення у роботі інспектора Держпраці має набути профілактична робота, до якої необхідно залучати представників органів влади, роботодавців та громадськості.  Проведення спільних нарад, семінарів та інформаційно-роз’яснювальної роботи має суттєво покращити стан охорони праці на виробничих об’єктах області» – зазначив Сергій Щербак, начальник Управління .

IMG_5502Михайдо Бардонов, перший заступник Голови Держпраці України, у своєму виступі наголосив на змінах та реалізованих планах, які відбулися цьогоріч.

 «Одним із пріоритетних завдань для Служби залишається спрямована робота на зменшення у державі заборгованості із заробітної плати працівникам. Завдяки чітким діям Держпраці, у минулому році працівникам українських підприємств, установ та організацій було виплачено близько 124 мільйонів гривень заборгованості по зарплаті. З початку нинішнього –вже понад 200 мільйонів гривень»  зазначив Михайло Бардонов, перший заступник Голови Держпраці України.

Михайло Бардонов окреслив завдання Служби на ІІ півріччя 2016 року. Перш за все – це активізація превентивних заходів та всебічне формування культури охорони праці в суспільстві. Не менш важливим питанням є здійснення державного контролю щодо виявлення неоформлених трудових відносин.

На засіданні зауважили і на важливості попередження проявів корупції. Учасники колегії розглянули питання організації роботи по здійсненню заходів щодо запобігання та виявлення корупції, а також зміни та доповнення до Законів України «Про державну службу», «Про запобігання корупції», а також інших нормативно-правових документів з питань антикорупційного законодавства.