gov.ua Державні сайти України
Пошук

Держпраці спільно з місцевими ОДА ініціює проведення превентивних заходів безпеки під час експлуатації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства

15 липня 2015

ОДАДержпраці, у зв’язку із зростанням кількості нещасних випадків на підприємствах водопровідно-каналізаційних господарств, ініціює проведення ряду попереджувальних заходів задля запобігання травматизму спільно з  обласними державними адміністраціями.

Так, 11 липня під час експлуатації каналізаційно-насосної станції №5 КП «Славміськводоканал» у м. Славянську Донецької області стався груповий нещасний випадок. У результаті отруїлися 3 особи, з яких – 1 смертельно.

13 липня під час виконання робіт по очищенню каналізаційно-насосної станції ТОВ «Артбудкомфорт» у м. Золотоноша Черкаської області загинуло внаслідок утоплення 3 працівника.

Попередньо, одними з основних причин виникнення нещасних випадків стали: неякісне навчання персоналу з безпечних методів і прийомів виконання робі, не застосування засобів індивідуального захисту при їх наявності, не виконання посадових обов’язків в частині утримання і забезпечення безпечної експлуатації каналізаційно-насосних станцій.

З метою запобігання виникнення аварійних ситуацій під час експлуатації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, Держпраці України зобов’язала територіальні органи вжити вичерпних заходів реагування:

зажадати від керівників підприємств створити відомчі комісії для проведення перевірки стану охорони праці із вищевказаних питань і за результатами перевірок надати інформацію до територіальних органів Держпраці;

ініціювати на засіданнях Рад з питань безпеки життєдіяльності населення при ОДА розгляд питання щодо стану безпеки на підприємствах водо- каналізаційного господарства;

розглянути зазначені питання під час проведення тематичних нарад, семінарів згідно з Планом превентивних заходів з попередження виробничого травматизму під час виконання робіт, пов’язаних з весняно-літнім періодом 2015 року.