gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: за сприяння інспекторів праці КП «Городищенське медичне об’єднання» частково ліквідувало заборгованість із заробітної плати

03 вересня 2021

Керівництво Комунального некомерційного підприємства «Городищенське медичне об’єднання» частково ліквідувало заборгованість перед своїми працівниками. Наприкінці серпня 2021 року заборгованість з виплати зарплати працівникам сягала 2,6 млн грн. Про це повідомила заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Марина Жаркова.

З директором підприємства Віталієм Гейком та представником профспілкової організації проведено ґрунтовну роз’яснювальну роботу, відзначила посадова особа Управління Держпраці. Під час зустрічі учасників поінформовано про вимоги трудового законодавства та попереджено про відповідальність у разі їх порушення.

Основною причиною заборгованості з виплати зарплати, як вказав директор підприємства, є несвоєчасне направлення коштів Національною службою здоров’я України на підставі укладених договорів про надання медичних послуг населенню.

Директор підприємства зауважив, що 1 вересня отримано фінансування авансового платежу за серпень 2021 року. З метою недопущення утворення у подальшому заборгованості по заробітній платі на розгляд громади подано пропозицію про можливе дофінансування закладу.

Інформація до відома

Посадові особи Держпраці здійснюють постійний моніторинг ситуації з виплати заробітної плати працівникам. За результатами перевірок підприємств, які мають заборгованість з виплати зарплати працівникам, інспекторами праці вносяться подання про притягнення посадових осіб до фінансової, адміністративної та дисциплінарної відповідальності.