gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: з колективом КНП «Пологовий будинок №1» обговорено проблеми безпечної експлуатації кисневого обладнання

23 червня 2021

Фахівці Головного управління Держпраці в Одеській області взяли участь у засіданні круглого столу, яке відбулося в Комунальному некомерційному підприємстві «Пологовий будинок №1» Одеської міської ради.

На засіданні посадовці поінформували відповідальних осіб та працівників закладу про заходи щодо запобігання нещасним випадкам під час експлуатації кисневих балонів, установок та систем трубопроводів з киснем. Зокрема, було наголошено, що періодична перевірка теоретичних знань і практичних навичок обслуговуючого персоналу повинна проводитися не рідше одного разу на 12 місяців. Працівники, які не пройшли перевірку знань з охорони праці та не мають посвідчення, не можуть бути допущені до самостійної роботи та експлуатації кисневого обладнання.

Також на засіданні обговорювалися питання щодо профілактики інфікування працівників КНП «Пологовий будинок №1» ОМР коронавірусною хворобою (COVID-19).

Особлива увага присутніх акцентувалась на необхідності забезпечення та використання працівниками засобів індивідуального захисту, дотриманні режиму провітрювання виробничих приміщень, регулярному використанню дезінфекційних засобів.

Відповідальні особи закладу отримали тематичні Пам’ятки та інформаційно-методичні матеріали про безпечну експлуатацію кисневих балонів, установок, кисневих трубопроводів у закладах охорони здоров’я.