gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: на ПСП «ЕДЕМ» визначено ключові умови запобігання виробничому травматизму

11 червня 2021

На Миколаївщині триває робота щодо запобігання виробничому травматизму та зниження його рівня. В рамках зазначеної роботи у с.Богданівка відбулась зустріч посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області та керівництва ПСП «Едем».

Під час зустрічі обговорено забезпечення ефективного функціонування системи охорони праці на підприємстві, що залежить від спільних дій роботодавця та працівників підприємства.

Посадовці Управління Держпраці зауважили, що розробка внутрішніх нормативних актів у сфері охорони праці та інформування працівників є половиною успіху у запобіганні нещасних випадків. Друга частина – залежить, по-перше, від дотримання працівниками трудової дисципліни та безпечних методів роботи, по-друге, від організації контролю у сфері охорони праці з боку роботодавця.  З метою недопущення виробничого травматизму на підприємстві варто запровадити обговорення наслідків порушень вимог охорони праці, що фіксуються під час проведення заходів контролю.  

Серед іншого, значну увагу було приділено забезпеченню працівників засобами індивідуального захисту, проходження навчання та перевірки з питань охорони праці, а також здійснення цільових інструктажів при виконанні разових робіт, що не пов’язані з безпосередніми обов’язками за фахом.