gov.ua Державні сайти України
Пошук

Одещина: понад 30 підприємств будівельної галузі взяли участь в конференції з питань профілактики виробничого травматизму

30 березня 2021

Посадові особи ГУ Держпраці в Одеській області організували та провели онлайн конференцію з суб’єктами господарювання будівельної галузі  Одеської області на тему «Профілактика виробничого травматизму в будівельній галузі».

У онлайн конференції брали участь представники більш як 30 підприємств будівельної галузі. До організації онлайн конференції було залучено Одеську обласну організацію роботодавців.

Під час заходу було розглянуто питання організації управління охороною праці на будівельному майданчику, обов’язків і відповідальності замовників щодо організації охорони праці на будівельному майданчику; обов’язків координатора з питань охорони праці на стадії розроблення проектної документації будівництва і на стадії будівництва тощо.

Фахівці ГУ Держпраці ознайомили учасників конференції з Постановою Кабінету Міністрів України № 77 від 3 лютого 2021 року «Про затвердження переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка набрала чинності з 09.03.2021р.

Посадовці також нагадали, що розслідування аварій та нещасних випадків регламентується Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництвізатвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019р. № 337.

Окрему увагу звернули питання, яке зараз є одним із основних для України — як вберегти здоров’я людей, захистивши їх від агресивного вірусу COVID-19.