gov.ua Державні сайти України
Пошук

Завдяки сервісу «інтерактивний інспектор» трудові права працівників пилорами на Мукачівщині відновлено

23 березня 2021

Для жителів двох населених пунктів Шибка та Нове Село Мукачівського району на Закарпатті єдиним місцем роботи є місцева пилорама. Але власник підприємства не оформляв зі всіма найманими працівниками трудові відносини. Тож люди звернулися свого часу по допомогу до Управління Держпраці в Закарпатській області. Посадовці тоді провели інспекційне відвідування та наклали на підприємство за виявлені правопорушення штрафні санкції.

Однак проблему повністю вирішити не вдалося. Роботодавець й надалі не збирався укладати з працівниками трудові договори. Навіть більше, заявив їм: не подобається – шукайте іншу роботу.

Зневірені сельчани звернулися через соціальні мережі на сервіс Державної служби України з питань праці «Інтерактивний інспектор». Посадові особи Держпраці зреагували оперативно і вже за кілька днів на пилорамі проводилось інформаційне відвідування.

Інспектори з’ясували, що на підприємстві 5 осіб працюють за трудовими договорами, ще стільки ж – за цивільно-правовими. Однак згідно з поясненнями працівників обов’язки, що виконували працівники, з якими уклали ЦПД, такі ж самі як і у працівників, які мають трудові договори. Посадовці роз’яснили роботодавцю можливі наслідки такого порушення. Підприємець обіцяв усунути порушення за кілька днів.

Невдовзі справді в Управління Держпраці у Закарпатській області надійшло повідомлення про укладення трудових договорів ще з 5 працівниками.

Завдяки роботі інспекторів праці та свідомим працівникам пилорами трудові права мешканців села Шибка та Нове Село відновлено.