gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: за результатами заходів Управління Держпраці між роботодавцями та найманими працівниками укладено 470 трудових договорів

11 березня 2021

З початку 2021 року інспекторами праці Управління Держпраці у Чернівецькій області виявлено 10 працівників, допущених до роботи без належного оформлення трудових  відносин.

У відділі з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів територіального органу Держпраці уточнюють, що 7 працівників були допущені до роботи без оформлення трудових відносин; один працівникбез належного оформлення трудових відносин, але на підставі цивільно-правової угоди, що мала ознаку трудової; також двоє фізичних осіб-підприємців виконували роботу на умовах договорів, що мали ознаки трудових.

За порушення чинного трудового законодавства посадовими особами Управління винесено дві постанови щодо накладення штрафних санкцій на роботодавця. Штраф на суб’єкта господарювання на суму у п’ятдесят тисяч гривень накладено саме за допуск працівника до роботи без укладення трудового договору.

Іншим роботодавцям направлено відповідні попередження щодо їхньої відповідальності за порушення законодавства про працю у частині оформлення трудових відносин з найманим персоналом.

За результатами інспекційних відвідувань та інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведеної посадовими особами Управління  Держпраці у Чернівецькій області, між роботодавцями та найманими працівниками за два місяці 2021 року укладено 470 трудових угод.