gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині завершено два технічних розслідування причин аварій, пов’язаних із використанням газу в побуті

05 березня 2021

Комісія за участі посадових осіб Управління Держпраці у Кіровоградській області завершила два технічних розслідування аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті.

Нагадаємо, 13 та 15 лютого цього року у Кропивницькому у приватних домоволодіннях сталися вибухи газуДвоє потерпілих власників будинків з опіками різних частин тіла потрапили до обласної лікарні. Вибухами зруйновано конструкції будівель: перекриття даху приміщень та прибудов до них, стелю, стіни.

У першому випадку комісія встановила, що власник приватного будинку використовував газову плиту для обігріву. Природний газ вийшов назовні і концентрація газоповітряної суміші досягла меж вибуховості.

В другому випадку господар заніс до помешкання заправлений побутовий газовий балон зі зрідженим вуглеводневим газом. Від внутрішньої температури приміщення газ почав розширюватись та вийшов назовні. Від джерела тепла неподалік виник спалах і, як наслідок, вибух газу з подальшою пожежею.

Управлінням Держпраці запропоновано заходи щодо запобігання подібним аваріям.

Наголошуємо: використання газових приладів не за призначенням може призвести до аварійпов’язаних з використанням газу в побуті!