gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дніпропетровщина: за сприяння ГУ Держпраці працівникам кінного заводу сплачено заборговану заробітну плату

25 січня 2021

У січні 2021 року на підставі звернення фізичної особи про порушення, що спричинило шкоду її правам, інспектором праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області, здійснено інспекційне відвідування ФІЛІЇ «ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ КІННИЙ ЗАВОД № 65» ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КОНЯРСТВО УКРАЇНИ» з питань своєчасності нарахування та виплати заробітної плати.

В ході проведення інспекційного відвідування підприємством сплачено заборгованість із заробітної плати в сумі 1639,3 тис. гривень за вересень та жовтень  2020 року.

За результатами інспекційного відвідування складено акт, яким зафіксовано порушення вимог своєчасності нарахування та виплати заробітної плати, внесено припис про усунення виявлених порушень, складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП, який спрямовано на розгляд до суду, внесено попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

З роботодавцем проведено бесіду щодо недопущення порушень вимог законодавства, що призводять до порушень прав працівників.