gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: в ефірі «Суспільного» – про розслідування випадків захворювань на COVID – 19 працівників медичних установ та належні їм страхові виплати

30 грудня 2020

Начальник Управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак став гостем програми “Сьогодні. Головне” на телеканалі “Суспільне – Буковина”.

Тема телеефіру – “Розслідування випадків захворювань на COVID – 19 працівників медичних установ та страхові виплати”.

Ще одним учасником програми став виконувач обов’язків начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Чернівецькій області Андрій Шевченко.

Ведуча програми “Сьогодні. Головне” Інна Кубай поставила керівнику територіального органу Державної служби України з питань праці низку актуальних запитань, зокрема, щодо алгоритму дій працівників медичних установ, у котрих діагностовано недугу; проведення Держпраці розслідувань випадків гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та власне про те, яким чином загалом відбувається встановлення зв’язку захворювання з умовами праці.

«Від якісного результату роботи комісій  розслідувань випадків гострої респіраторної хвороби СOVID-19 залежить відповідний соціальний захист медиків, які сьогодні працюють у дуже і дуже складних умовах, – наголосив в телеефірі Іван Луцак. –  Варто підкреслити, що це спільна робота Управління Держпраці, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Чернівецькій області та закладів охорони здоров’я, працівники яких захворіли на корона вірусну інфекцію».

Очільник Управління Держпраці, зокрема, акцентував на тому, що для прийняття комісією виваженого рішення щодо визнання випадків інфікування СOVID-19 пов’язаними чи не пов’язаними з виконанням професійних обов’язків, фахівцям необхідно підготувати та опрацювати повний пакет документів, доповнений об’єктивними, достовірними та конкретними висновками епідеміологічного розслідування, консультаціям лікарів  інфекціоніста та профпатолога.

У програмі “Сьогодні. Головне” Іван Луцак підсумував також результати роботи комісій  спеціальних розслідувань Держпраці й повідомив, що з початку пандемії Управління отримало 17 повідомлень про випадки захворювання на коронавірусну інфекцію працівників медичних установ зі смертельними наслідками.

Наразі завершено роботу 14 комісій розслідувань. Визнано такими, що пов’язано з виробництвом – 5 випадків. Розслідування трьох випадків смерті медиків – на стадії завершення.