gov.ua Державні сайти України
Пошук

Львівщина: у клінінговій компанії виявлено 13 неоформлених працівників

09 грудня 2020

Під час інспекції фахівцями Управління Держпраці у Львівській області виявлено 13 працівників без оформлених трудових відносин на підприємстві, що надає клінінгові послуги. За фактичними місцями здійснення ним господарської діяльності зафіксовано при виконанні трудових функцій 11 прибиральниць, 1 адміністратора та 1 двірника.

Потрібно зазначити, що усі працівники в усних поясненнях державним інспекторам підтвердили, що працюють у цій компанії. Натомість довірена особа підприємства повідомила, що ці працівники залучалися Товариством для виконання разових робіт. Проте жодних документів (наказів чи розпоряджень), які б підтверджували оформлення трудових відносин із зазначеними працівниками, а також документів, котрі б свідчили про законність виконання ними робіт для перевірки надано не було.

Це свідчить про вчинення роботодавцем порушення вимоги ч.1 та ч.3 ст.24 КЗпП України, яке полягає у допуску до роботи працівників без укладення трудових договорів. 

Наголошуємо, що допуск до роботи незадекларованих працівників – грубе порушення трудового законодавства, за яке передбачена адміністративна та фінансова відповідальність.