gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: ПП «Анатолівське» рекомендовано доопрацювати концепцію запобігання нещасних випадків

20 листопада 2020

В рамках роботи щодо запобігання травматизму працівників під час трудової діяльності відбулась зустріч посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області та представників ПП «Анатолівське» (Березанськийрайон, Миколаївська область).

Учасники заходу обговорили основні причини, що призводять до нещасних випадків у сільському господарстві, порушення працівниками інструкцій з охорони праці, а також визначили напрями та підходи роботи в організації заходів, направлених на недопущення нещасних випадків.

Керівник підприємства повідомив, що проводить активну роботу щодо створення безпечних, нешкідливих та комфортних умов праці працівників. Зокрема підприємство впроваджує механізовані технології введення добрив у грунт, закуповує сучасну сільськогосподарську техніку. Зокрема врожай збирається за допомогою 4 нових зернозбиральних комбайнів, потім транспортується до 2 зерноочисних комплексів вантажним автомобілем ДАФ.

За словами керівника підприємства, рекомендації та поради фахівців Управління Держпраці є ключем до дверей «безпека трудової діяльності». Кількість економічно активного населення у місцевості незначна, тож кожен працівник на вагу золота. Травматизм працівників є неприйнятним.

Посадові особи Управління Держпраціпроаналізувавши організацію охорони праці підприємства, відзначили необхідність редагування підходу до забезпечення  електробезпеки, порадили внести зміни до концепції охорони праці підприємства в частини стимулювання працівників.