gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чернігівщина: персонал обласної лікарні проконсультовано щодо безпечного використання медичного кисню

18 листопада 2020

На Чернігівщині триває інформаційно-роз’яснювальна робота у медичних закладах стосовно безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Зокрема, 17 листопада фахівці Управління Держпраці у Чернігівській області провели технічні консультації для керівного складу та інженерно-технічного персоналу КНП «Чернігівська обласна лікарня» Чернігівської обласної ради.

Учасникам заходу були роз’яснені вимоги Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, затверджених наказом Міністерства соціальної політики України № 333 від 05.03.2018, вимоги Правил безпеки при виробництві та споживанні продуктів розділення повітря (НПАОП 0.00-1.65-88). Крім того, відповідальних осіб закладу ознайомлено з Методичними рекомендаціями Держпраці щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я.

Були опрацьовані питання безпечної експлуатації, транспортування, зберігання кисневих балонів, систем трубопроводів з киснем, запобігання настання нещасних випадків. Учасники розглянули оформлення технічної документації, яка має бути в наявності на кожну систему подачі кисню, обговорили необхідні заходи контролю у процесі експлуатації обладнання (огляди, випробування, знежирення киснепроводів тощо).