gov.ua Державні сайти України
Пошук

Роман Чернега взяв участь у першому засіданні колегії Управління Держпраці в Івано-Франківській області

03 березня 2016

IMG_5185

Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега 03 березня 2016 року взяв участь у засіданні колегії Управління Держпраці в Івано-Франківській області.

На засіданні були присутні начальник Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігор Росипайло, заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк, представники профспілок, роботодавців і підприємств.

Колегія була присвячена результатам роботи Управління в 2015 році.

Зокрема, під час засідання було проаналізовано діяльність Управління Держпраці в Івано-Франківській області, обговорено основні проблеми і перспективи у сфері охорони та гігієни праці, промислової безпеки, додержання законодавства про працю, зайнятість населення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування в частині призначення, нарахування та виплати допомоги, компенсацій, надання соціальних послуг та інших видів матеріального забезпечення, а також окреслено плани на 2016 рік.

«Серед основних пріоритетних напрямків роботи Держпраці є контроль за дотриманням трудового законодавства. Головними завданнями у цьому питанні для нас є виплата заборгованості та виведення з тіні неофіційної заробітної плати. Також, ми намагаємось виробити нову концепцію охорони праці, яка ґрунтуватиметься на культурі трудових відносин», – зазначив Голова Держпраці Роман Чернега.

Крім цього, очільник Служби наголосив, що впровадження сучасної концепції з охорони праці є однією зі складових для створення позитивного іміджу нашої країни.

«Збереження життя і здоров’я людини – це найважливіше, що повинна забезпечувати та гарантувати держава. Інспектори, роботодавці, профспілки, органи виконавчої влади повинні разом працювати у цьому напрямку та намагатися забезпечувати виконання усіх необхідних стандартів охорони праці на виробництві», – акцентував Голова Держпраці.