gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Кіровоградщині завершено планову перевірку філії «Кіровський» ПАТ «Агрохолдинг Авангард»

16 жовтня 2020

На Кіровоградщині завершено планову перевірку філії «Кіровський» ПАТ «Агрохолдинг Авангард», що спеціалізується на виробництві та дистрибуції яєць і яєчних продуктів. 

За підсумками заходу контролю підписано акт перевірки суб’єкта господарювання (виробничого об’єкта) на 78 порушень,  вручено припис та довідку про проведення перевірки з питань гігієни праці.

Основні порушення стосувались декларування робіт з підвищеної небезпеки, устаткування напругою понад 1000 В, проходження навчання і перевірки знань з питань охорони праці, забезпечення спеціальним одягом та ЗІЗ, наявності захисних огороджень, опосвідчення безпечного стану та випробування електроустановок, проведення ремонту повітряних ліній електромереж тощо.

За наслідками перевірки притягнуто до адміністративної відповідальності  2 посадових осіб.

Також підготовлена позовна заява до суду щодо заборони експлуатації сільськогосподарського трактора колісного ЮМЗ-6 та сільськогосподарського трактора ДТ-75 (бульдозер) через відсутність електростартерного запуску двигуна, що є порушенням п.3 роз. ІІІ НПАОП 01.0-1.02-18 «Правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві».

Усунення порушень вимог законодавства з охорони та гігієни праці знаходиться на контролі Управління Держпраці у Кіровоградській області.