gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Херсонщині завершено перевірки дитячих оздоровчих закладів

16 вересня 2020

Організація відпочинку та оздоровлення дітей є невід’ємною складовою державної політики України. У період літнього відпочинку особлива увага приділяється питанню збереження життя та здоров’я дітей та працівників, попередженню травматизму та нещасних випадків. У цьому році, у зв’язку з запровадженням карантину, дитячі оздоровчі заклади Херсонської області почали працювати лише з 01 серпня та далеко не всі, а лише 13 – з більше як півсотні зареєстрованих в області.

1 вересня 2020 року ГУ Держпраці у Херсонській області, відповідно до доручення Прем’єр-міністра України, було позапланово перевірено з питань безпеки та охорони праці усі 13 дитячих оздоровчих закладів регіону,  які почали працювати. При перевірках виявлено 113 порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, до адміністративної відповідальності притягнуто 1 посадову особу та заборонено виконання робіт в електроустановках у зв’язку з не проведенням чергової перевірки електрозахисних засобів.

Найбільш поширені порушення, виявлені при перевірках:

  • не оформлено декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці на експлуатацію електроустаткування напругою понад 1000 В;
  • не оформлено декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці на роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра;
  • не переглянуто переліки робіт підвищеної небезпеки з урахуванням змін, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 03 березня 2020 р. № 207.

За результатами перевірок посадовими особами ГУ Держпраці керівникам дитячих оздоровчих закладів видано приписи на усунення виявлених порушень.