gov.ua Державні сайти України
Пошук

Тернопільщина: про дотримання вимог з охорони праці під час будівельно-монтажних робіт

10 вересня 2020

На Тернопільщині триває система роз’яснювальна робота з метою інформування працівників та роботодавців щодо дотримання вимог трудового законодавства та з питань охорони праці. Інспектори Управління Держпраці у Тернопільській області здійснюють інформаційні відвідування будівельних підприємств області.

Зокрема, керівництву та працівникам будівельного управління «Житлобуд-2» звернуто увагу на належну організацію системи охорони праці на підприємстві. Зазначено, що важливо забезпечити своєчасне та належне проведення інструктажів з охорони праці, навчання та перевірки знань працівників, які зайняті на роботах підвищеної небезпеки, здійснювати перевірку технічного стану вантажопідіймальних споруд та організацію інших робочих процесів.

Працівникам підприємства нагадали особливості проведення вантажопідіймальних робіт згідно з чинними Правилами, акцентували на безпечному виконанні робіт із електроінструментом, переносними електричними машинами та електрозварювальним устаткуванням.

Також звернуто увагу на надання працівникам соціальних пільг та гарантій, обов’язковому належному оформленні трудових відносин та дотримання мінімальних гарантій при виплаті заробітної плати.