gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: про практичні інструменти ідентифікації потерпілих від торгівлі людьми

30 липня 2020

Головний державний інспектор ГУ Держпраці у Херсонській області Надія Дудченко взяла участь у засіданні круглого столу, який приуроченоно до Дня протидії торгівлі людьми. На заході також були присутні представники ДУ «Центр пробації», ДФС,  Держпродспоживслужби.

Учасники круглого столу розглянули найпоширеніші види торгівлі людьми в Україні та в країнах ЄС, зокрема трудове рабство, сексуальне рабство, вилучення органів людини, залучення до жебрацтва, дитяча проституція, сучасні форми рабства тощо.

Присутні ознайомились з практичними інструментами для першого рівня ідентифікації потерпілих від торгівлі людьми, а саме з елементами, на яких базується визначення торгівлі людьми – це дія, яка  вчиняється з використанням певних засобів  з  метою експлуатації, розглянули ознаки процесу торгівлі людьми та ознаки осіб постраждалих від такого процесу.

Наприкінці зустрічі головний державний інспектор наголосила на елементарних правилах,  яких потрібно дотримуватись при виїзді за кордон:

  • оформити візу відповідно до мети: студентську, робочу чи туристичну;
  • нікому не віддавати свій паспорт;
  • оформити контракт;
  • залишити рідним чи знайомим інформацію про місце перебування, а також копію паспорта та контракту, адреси і телефони людей, які організовують поїздку;
  • вивчити напам’ять номери телефонів українських посольств закордоном тощо.