gov.ua Державні сайти України
Пошук

На Вінниччині завершено розслідування смертельного випадку медпрацівника від COVID-19

27 липня 2020

Комісією Управління Держпраці у Вінницькій області завершено розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 1 липня 2020 року з медичним працівником філії «Вінницька СЕМД» КНП «ТМО «Вінницький обласний Центр Екстреної Медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної ради». Заключний діагноз: COVID-19 (RNA-SARS,СoV-2), важкий перебіг.

Комісією зі спеціального розслідування встановлено, що медпрацівник протягом 9 – 12 червня 2020 року брала участь у відборі біологічного матеріалу для ПЛР-тесту у всіх співробітників відділення. Відбір проводився без належних засобів індивідуального захисту. А за результатами тестів виявлено 44 підтверджені випадки COVID-19 у співробітників, з якими безпосередньо контактувала потерпіла.

Причинами настання нещасного випадку зі смертельним наслідком визнано:

  • незабезпеченість засобами індивідуального захисту – виконання робіт по відбору біологічного матеріалу без захисних окулярів або щитка для обличчя, та ізоляційного (захисного) халату;
  • недоліки під час навчання безпечному проведенню робіт – допуск працівника до виконання нової для нього роботи (відбір біологічного матеріалу) без проходження навчання, перевірки знань та первинного інструктажу з питань охорони праці.

За результатами розслідування комісія зі спеціального розслідування визнала нещасний випадок таким, що пов’язаний з виробництвом на підставі підпунктів 1,2 п.52 «Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві».  Складено акт за формою Н-1/П.

На засіданні комісії були присутні родичі потерпілої, яким було роз`яснено їхні права, що виникли внаслідок настання нещасного випадку.