gov.ua Державні сайти України
Пошук

Херсонщина: як поєднувати навчання з роботою, не порушуючи трудове законодавство

21 липня 2020

Студентська молодь часто прагне розпочати трудову діяльність ще під час навчання, багато хто шукає підробіток влітку, проте не усі студенти обізнані з питань трудового законодавства. Цим користуються недобросовісні роботодавці та використовують працю молоді без належного оформлення трудових відносин. Тому ГУ Держпраці у Херсонській області продовжує роз’яснювальну роботу зі слухачами вищих навчальних закладів, які поєднують навчання з роботою.

Так, головним державним інспектором управління з питань праці ГУ Держпраці у Херсонській області Оксаною Венгер в приміщенні КЗ «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара» зі студентами Херсонського державного аграрного університету проведено семінар на тему – «Трудові права студентів та осіб, які поєднують навчання з роботою».

На семінарі Оксана Венгер акцентувала увагу студентів на перевагах офіційної праці. Розповіла про нюанси працевлаштування студентів денної форми навчання та наголосила на необхідності укладання трудового договору. Також надала учасникам заходу кваліфіковані відповіді на запитання.