gov.ua Державні сайти України
Пошук

Чи буде притягнутий до відповідальності суб’єкт господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні, фактично не здійснював цей вид діяльності і звіт за формою -ПА не подав?

Суб’єкти господарювання, які надають послуги з поседредницьва у працевлаштуванні, згідно ч. 4 ст. 36 Закону України “Про зайнятість населення” повінні надавати відомості про чисельність працевлашованих ними осіб у порядку, затвердженому наказом Міністерства соціальної політики України № 851 від 03.06.2019 року, незавжаючи на те, що вони фактично не здійснювали цей вид діяльності. Неподання звітності у звязку з нездійсненням діяльності зазначеним порядком не передбачено.

Частиною 4 статті 53 Закону України “Про зайнятість населення”, за неподання або порушення порядку подання відомостей про працевлаштованих осіб,накладається штраф у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення. ( З 01.01.20210 року – 9446 грн.). Штраф накладається уповноваженою особою Держпраці.