gov.ua Державні сайти України
Пошук

Дніпро: про безпечне виконання робіт підрядними організаціями на підприємствах-замовниках

03 березня 2020

Фахівці Криворізького гірничопромислового управління ГУ Держпраці у Дніпропетровській області організували та провели робочу зустріч з представниками підприємств металургійної та машинобудівної галузей, які залучають у свій виробничий процес підрядні організації.

Головними питаннями порядку денного зустрічі були: організація виконання робіт підрядними організаціями на території підприємств – замовників та права і обов’язки сторін стосовно забезпечення охорони праці працівників під час виконання робіт.

Державні інспектори звернули увагу учасників заходу на недосконалий підхід до самого процесу організації робіт в питаннях охорони праці, починаючи з укладання договорів підряду.

Разом з тим, учасниками заходу обговорювались факти найрозповсюджених порушень з боку підрядних організацій, обумовлювались шляхи їх виправлення та недопущення у подальшому. Зокрема, зосередились на застосуванні нарядів-допусків під час виконання робіт підвищеної небезпеки (НПАОП 27.0-4.03-19) та своєчасному проведенні навчання та перевірки знань відповідних нормативно-правових актів з охорони праці працівників підприємств (НПАОП 0.00-4.12-05).

В кінці зустрічі заступник начальника Криворізького гірничопромислового управління Андрій Рябіка, закликав присутніх не зволікати вимогами нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, як самими підприємством, так і залученими підрядними організаціями. І спільними зусиллями, злагодженими діями вжити невідкладних заходів по усуненню порушень, які мають місце у виробничому процесі. За необхідності методично-консультативної підтримки не вагаючись звертатися до спеціалістів Криворізького гірничопромислового управління.