gov.ua Державні сайти України
Пошук

На ПАТ «Подільський цемент» проведено семінар-навчання

30 червня 2015

cementgyj-zavod-825-26 червня 2015 року на базі ПАТ «Подільський цемент» відбувся семінар-навчання з питань охорони праці для працівників підприємства. Участь у семінарі взяли представники Управління Держпраці у Хмельницькій області, Федерації профспілок області, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, відділу Державної експертизи умов праці та соціально-трудових відносин Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації.

 Під час семінару обговорено основні проблемні питання з питань охорони праці, стану виробничого травматизму і професійної захворюваності на підприємствах регіону. Звернули увагу на порядок розслідування нещасних випадків на виробництві, відшкодування шкоди працівникам у разі ушкодження їхнього здоров’я, здійснення профілактики професійних захворювань та отруєнь, надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку. Також учасники обговорили практичні аспекти визначення показників санітарно-гігієнічної характеристики робочого місця, порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці та проведення медичних оглядів працівників.

 На семінарі провели навчання з розрахунку рівня безпеки праці при здійсненні громадського контролю за станом охорони праці та розрахунку витрат на заходи з охорони праці та витрат, завданих порушенням вимог охорони праці, практичного застосування вимог нормативних актів з охорони праці стосовно безпеки виробничих процесів, обладнання, будівель і споруд тощо.

 Під час семінару особливо звернули увагу на міжнародні норми у сфері безпеки і гігієни праці та їх застосування в Україні (директиви ЄС, Конвенції МОП, положення Європейської соціальної хартії та інші міжнародні акти у сфері безпеки і гігієни праці) та систему управління професійними ризиками.