gov.ua Державні сайти України
Пошук

Буковина: підприємцям Сторожинеччини роз’яснено зміни у трудовому законодавстві

14 лютого 2020

Заступник начальника Управління Держпраці у Чернівецькій області Галина Кушнір долучилася до роботи семінару для підприємців Сторожинецького району на тему: «Розвиток підприємництва у Сторожинецькій ОТГ у 2020 році», який відбувся днями.

Участь у форумі взяли підприємці, керівники підприємств, установ, організацій району, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, банківських установ та інші.

Заступник керівника територіального органу Державної служби України з питань праці наголосила перед учасниками семінару на необхідності дотримання норм трудового законодавства.

Найперше, Галина Кушнір акцентувала на змінах фінансової відповідальності роботодавців за порушення трудового законодавства та, власне, на змінах у механізмі накладення штрафів.

«Наголошую на тому, що інспектори територіального органу Державної служби України з питань праці мають право без попередження перевіряти, як бізнес виконує трудове законодавство, – наголосила представник Держпраці. – Підкреслюю: інспектор праці може прийти до суб’єкта господарювання без попередження в будь-якій час, адже існують 11 підстав для інспекційного відвідування».

Учасників слухань поінформовано про те, що  новий Порядок контролю за додержанням законодавства про працю діє з 31 грудня 2019 року.

Особливо детально підприємцям роз’яснено про відповідальність за порушення норм чинного законодавства.  Деталізовано на тому, що згідно зі статтею 265 Кодексу законів про працю до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю без оформлення трудових відносин, можуть застосовувати фінансову відповідальність, а згідно статті 41 Кодексу про адміністративні правопорушення – адміністративну.