gov.ua Державні сайти України
Пошук

Миколаївщина: у ТОВ «Евері» обговорили шляхи недопущення травматизму

12 лютого 2020

Попередження нещасних випадків під час експлуатації виробничого устаткування та проведення вантажно-розвантажувальних робіт. Саме зазначена тема обговорювалася під час зустрічі посадових осіб Управління Держпраці у Миколаївській області з представниками ТОВ «Евері».

Підприємство займається прийманням, зберіганням і перевалкою рослинних олій з автомобільного та залізничного транспорту на водний транспорт. Завдяки розгалуженій системі трубопроводів в порту, термінал має можливість здійснювати завантаження танкерів на 5-ти причалах порту, а також здійснювати завантаження декількох судів одночасно.

Під час заходу увагу було зосереджено на здійснення профілактичних оглядів інженерних мереж, технічного обслуговування насосів та іншого обладнання. Зокрема зазначалося, що реалізація сукупності організаційно-технічних  заходів   з   нагляду   і обслуговування  мереж трубопроводів  та технологічних вузлів  запобігає зношенню та попереджує аварії. Періодичність  профілактичних заходів проводиться  відповідно до затверджених графіків.  Інформація про результати проведених заходів, зокрема про виявлені недоліки, фіксується у журналах.

Віктор Григорович, головний державний інспектор Управління, зазначив, що застосування сучасних технологій зменшує втручання людини у виробничі процеси, проте   не виключає. Проведення вантажно-розвантажувальних робіт є саме тою ланкою виробничого процесу, де без працівника не обійтися.

Спілкуючись з  начальником господарського цеху ТОВ «Евері», посадовці Управління зауважили на важливості проведення періодичних інструктажів з охорони праці, поширення інформації про наслідки допущення порушень вимог охорони праці.