gov.ua Державні сайти України
Пошук

Черкащина: роботодавцям і працівникам Маньківського району роз’яснено вимоги трудового законодавства

12 лютого 2020

Інспектор праці Управління Держпраці у Черкаській області Ростислав Проценко провів семінар для роботодавців Маньківського району на базі Маньківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Головний державний інспектор звернув увагу присутніх на питання захисту прав працівників, своєчасності та повноти виплати заробітної плати, дотримання державних гарантій працівників, належного оформлення трудових відносин та недопущення використання незадекларованої праці.

Ростислав Проценко поінформував роботодавців про види відповідальності за порушення законодавства про працю та суми штрафів у випадку виявлення порушень трудового законодавства.

Фахівці служби зайнятості ознайомили присутніх з комплексом послуг служби зайнятості для роботодавців, зокрема щодо компенсації роботодавцям витрат на оплату праці працевлаштованих безробітних з числа переселенців та компенсації єдиного соціального внеску. Роботодавці району дізналися про можливості організації стажування на робочому місці та отримали роз`яснення щодо оформлення трудових відносин.

По завершенню заходу фахівець Управління Держпраці у Черкаській області спільно з працівниками центру зайнятості провів інформаційно-роз’яснювальну роботу у закладах торгівлі та надання послуг смт Маньківка. Працівникам 8 суб’єктів господарювання надано консультації.