gov.ua Державні сайти України
Пошук

Харківщина: у рамках соціального партнерства проведено семінар для роботодавців

04 лютого 2020

Фахівцями управління з питань праці ГУ Держпраці у Харківській області у рамках соціального партнерства та співпраці на базі Харківського міського центру зайнятості проведено спільний з інспекторами відділу праці та зайнятості населення Харківської міської ради семінар для роботодавців на тему: «Дотримання роботодавцями норм законодавства про працю. Основні зміни законодавства про працю. Легалізація трудових відносин».

У роботі семінару взяли участь представники 18 підприємств, установ та організацій, а саме: ТОВ «ПІВДЕНКАБЕЛЬСЕРВІС», ТОВ «ХАРКІВСЬКИЙ МОЛОЧНИЙ КОМБІНАТ», ТОВ «ІНТЕРФУД-ХАРКІВ», ТОВ «ДАЙМОНД-КОЛСАНТИНГ», ТОВ «АЛЬФА ХАРКІВ ВОСТОК» та інші.

Під час семінару особливу увагу фахівці Управління Держпраці зосередили на необхідності легалізації трудових відносин, недопущенні працівників до виконання роботи без належного оформлення, недопущенні фактів підміни фактично існуючих трудових відносин роботодавців з найманими працівниками договорами цивільно-правового характеру, а також наголосили на відповідальності та наслідках використання незадекларованої праці, як для працівників, так і для роботодавців. Окремо фахівцями Головного управління Держпраці були розглянуті зміни у трудовому законодавстві та порядок проведення інспекційних відвідувань.

Наприкінці зустрічі фахівці ГУ Держпраці у Харківській області надали вичерпні відповіді на запитання представників підприємств.