gov.ua Державні сайти України
Пошук

Підписано Угоду про співпрацю між Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області та Радою профспілок області

23 грудня 2015

22 грудня 2015 року ратифіковано Угоду про співпрацю між Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області та Радою профспілок області.

Угодою передбачена співпраця Сторін стосовно реалізації повноважень і прав, визначених для них законодавством, здійснення обміну інформацією, проведенням спільних заходів щодо державного нагляду та громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, охорону праці, зайнятість населення, загальнообов’язкове державне соціальне страхування, про професійні спілки та колективні договори і угоди.

Основною метою підписання Угоди про співпрацю є покращення ситуації в області щодо додержання вимог законодавства під час оформлення роботодавцями трудових відносин з найманими працівниками, своєчасності виплати заробітної плати, підвищення рівня оплати праці та дотримання вимог з охорони праці, з метою недопущення виробничого травматизму.

Сторони домовилися здійснювати державний нагляд та громадський контроль за дотриманням, гарантованих Конституцією та іншими законами України, трудових прав працівників з метою виявлення порушень законодавства, вжиття заходів до їх усунення та проведення профілактичної роботи щодо їх попередження.